13 Apr, 2021

Qashqai Månadskostnad 2219kr / månad

Nu har det gått 43månader (gäller Mars månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (20170801) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. Jag skiftar exempelvis däcken själv och förvarar dem i källaren, så där försvinner den kostnaden.

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskning som bilen kostat mig har jag fört statistik över. Under Mars månad hade jag inga extra kostnader

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv. (4500 mil). 

 

Värdeminskning 55900
Försäkring 16334
Service 8000
Däck 7520
Övrigt 3965
Fordonsskatt 3715
  95434
   
Antal mån 43
Månadskostnad 2219

 

 

Min månadskostnad hamnar då på 2219 kr  (95434 / 43 månader). Nu känns det som om månadskostnaden inte kommer sjunka mer än detta. Det kommer framtiden att visa. Det känns inte alls för dyrt att ha en ny bil, när jag ser dessa siffror.

Du som är ute efter en billig bil, se till att köpa en bil som redan haft sin stora värdeminskning för det är den kostnaden som är störst, som ni ser på bilden ovan.

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.