28 Feb, 2021

Sålt aktier och har nu 15% kassa

I veckan har jag sålt aktier och gjort uttag. Pengarna har placerats i en ränteportfölj som innehåller lite preferensaktier, räntefonder och obligationsfonder. Ränteportföljen finns i både SAVR och Nordnet. I nuläget har jag 15% kassa och all nyspar kommer sparas i ränteportföljen. Aktier som såldes var Investor, Holmen, Bravida, Ethereum och Bitcoin. Jag har även gått över till ränta för nyinsättningar i tjänstepensionen för att ha en kassa ifall en större korrigering sker. Risken för det är stor anser jag och därav mitt beteende. Om det ändå mot förmodan fortsätter att stiga så är det bara positivt för min del.

I år har det inte alls gått så bra med utvecklingen av portföljen och det beror till stor del på att portföljen steg otroligt stark under förra årets slut.Det kan man se i andra grafen längre ner, dock skulle jag bli väldigt besviken om index hinner ifatt min portfölj.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.