4 Nov, 2022

Svolders innehav värdering ROC 26%

Jag har gjort ett google ark för den som är intresserad på hur Svolders innehav är värderad där jag tagit med vissa nyckeltal. De nyckeltal som finns med är Årlig omsättningstillväxt, ROC, EBIT/EV, P/E och P/B. Klicka på länken för att se hela dokumentet.

Snittvärde på största innehaven som motsvarar 70% av andelen;

Omsättningstillväxt 23% årlig
ROC 26%
EBIT/EV 7,1%
P/E 19,5
P/B 6,2

Rätt bra ROC snitt, men ändå högt värderad EBIT/EV, P/E och P/B. Man ska ändå beakta att det är småbolag, som kommer stiga ordentligt vid bättre börshumör. Frågetecknet för mig är om nya VDn kommer kunna prestera lika bra som tidigare. Antar ändå att Svolder kommer slå de flesta småbolagsfonderna och jag har hitills stått utan småbolag. Tänkte att det är dags nu när det sjunkit rejält. Kommer öka Svolder, men nyckeltalen och substansrabatten kommer spela roll om när jag ökar.
 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.