5 Apr, 2021

Uppskov med skatt vid försäljning av lägenhet 332075kr

Idag lämnade jag in min inkomstdeklaration och valde då att skjuta upp min skatt på lägenhetsvinsten. Den skatt som jag egentligen skulle betalat var 303000kr, men väljer då att skjuta upp det istället. Väldigt förmånligt anser jag då även den årliga skatten på bostadsuppskov, kallad uppskovsräntan togs bort den 1 Januari. Enligt skatteverket gäller det både gamla och nya bostadsuppskov från och med deklarationen som du lämnar 2022.

Vad jag förstått kommer jag betala ränta för 2021 och sedan tas den räntan bort. Hur som helst så tror jag att jag kan med mina placeringar få ut mer än den räntan som jag betalar och därför skjuter jag upp skatten istället. Sedan får jag utvärdera det om jag ska betala in det eller inte i framtiden. Mitt slutliga uppskov hamnar på 1509432 kr och beräkningen för den skatt som jag kan skjuta fram är 1509432*0,22 = 332 075 kr.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.