21 Nov, 2019

Vilka aktier blir de bästa utdelningsakierna 2020?

Jag har  uppdaterat excel listan där jag samlat på utdelningsaktier och dess höjningar mellan åren 2008-2018 och det finns även en kolumn med 3års snitt höjningar. Listan är såklart inte helt komplett, men jag jobbar på det när jag får tid och vill engagera mig. Flera bolag på listan finns även i min egna utdelningsportfölj, exempelvis Castellum och Investor. Bolagen har haft ett 3 års snitt på 12,9% respektive 9,1% utdelningshöjningar senaste åren. Det är väldigt troligt att de bästa utdelningsaktierna 2020 finns med här. 

Senast jag skrev ett inlägg om listan fick jag en del kommentarer om att vissa bolag höjt utdelningen i "egna" valutor, men syns inte på min excel. Det gällde ABB, Astra Zeneca och även Nordea. Bolagen kan ju ha höjt utdelningen, men beräknat till Svenska Kronor så kan det se ut som en sänkning. Så det har jag nu ändrat på. En andra synpunkt som nämndes var bonusutdelningar. Året där på efter en bonusutdelning kan ses som en sänkning i min lista fastän det inte är det, även det är nu korrigerat. Tack för era kommentarer och om ni ser något som inte stämmer så skriv det bara som en kommentar eller så kan ni maila mig. sparaklokt gmail.

För Amerikanska och Kanadensiska aktier, rekommenderar jag dessa länkar;
Amerikanska Utdelningsaktier
Kanadensiska Utdelningsaktier

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.