Nyhet
7 Aug, 2023

ADVANCED SOLTECH: LÄMNAR PROGNOS FÖR 2023-2024 (NY)

Uppdaterad:
7 Aug, 2023

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Advanced Soltech kommer med en prognos för 2023 och 2024 efter att bolagets svenska obligationer återbetalats och ersatts med kinesisk finansiering i lokal valuta, något som innebär "väsentligen förändrade finansieringskostnader", enligt bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Advanced Soltech bedömer att intäkterna för 2024, med vissa antaganden från bolaget, blir 272 miljoner kronor, att ebitda blir 203 miljoner kronor och att vinsten före skatt blir 55 miljoner kronor.

Bolagets prognos baseras på ett antal antaganden kring bland annat intäkter, kostnader, påbörjade projekt samt nya lån i Kina.

"Vi ger nu marknaden en prognos för 2023 och 2024 baserat på antaganden som vi bedömer som tillförlitliga för att tydliggöra för våra aktieägare de positiva resultateffekterna av den nya finansieringen som uppkommer redan under andra halvåret 2023 och de möjligheter framgent som den innebär", kommenterar vd Max Metelius, i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet redovisar bolaget en mer detaljerad prognos.

image

Källa: Advanced Soltech.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.