Nyhet
10 Aug, 2023

ADVANCED SOLTECH: ÖKADE INTÄKTER, BÄTTRE UNDERLIGGANDE RESULTAT

Uppdaterad:
10 Aug, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Advanced Soltech hade intäkter från elförsäljning och bidrag uppgående till 65,5 miljoner kronor under andra kvartalet 2023 (58,6).

Ökningen beror på att den installerade basen har varit högre 2023 än 2022, skriver bolaget i sin kvartalsrapport.

Nettoomsättningen från elförsäljning till kunder och nätet uppgick till 53,0 miljoner kronor (46,2).

Rörelseresultatet uppgick till 27,1 miljoner kronor (28,0). Rensat för extraordinära kostnader i samband med förlängning av obligationer blev rörelseresultatet 31,3 miljoner kronor.

Totalt kassaflöde uppgick till 24,5 miljoner kronor (35,5).

"Kvartalet har till stor del dominerats av refinansieringen av våra utestående obligationer i Sverige. Nu är samtliga förfallna obligationer återbetalda och vi har skapat en plattform för finansiering som innebär att vi kan använda våra nya anläggningar som säkerhet för nya lån vilket ger bolaget lägre kostnader och möjlighet att investera i en snabbare takt. Detta en betydligt bättre finansieringslösning för Advanced Soltech som skapar högre lönsamhet, vilket kommer att börja synas redan under andra halvåret 2023", skriver vd Max Metelius i rapporten.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.