Analys
2 Oct, 2024

Analysguiden: ANALYS Redsense Medical: Starkt andra kvartal

Uppdaterad:
2 Oct, 2024

Redsense presenterar ett starkt andra kvartal med en rekordomsättning. Vi förväntar oss fortsatt tillväxt och siktar på en omsättningsökning på 20% under 2024. Ett nytt lagförslag i USA kan ge bolagets produkter stöd från Medicare, vilket skulle driva på tillväxten ytterligare. Redsense planerar även att lansera sin nya produkt, Clamp, senare i år i flera länder. Lanseringen i USA beräknas ske 2025 efter FDA-godkännande.

Rekordomsättning i andra kvartalet
Omsättningen uppgick till 8,75 MSEK (4,8 MSEK) vilket är den högsta kvartalsomsättningen hittills. EBIT uppgick till 0,6 MSEK (-3). Detta är ett resultat av god tillväxt inom hem-hemodialys och bra efterfrågan på bolagets produkter. Bolaget känner sig konfident att denna utveckling fortsätter under året vilket stödjer vår helårsprognos om en omsättningstillväxt om ca 20%. För 2025 ser vi att bolaget växer ytterligare och vänder till vinst.

Medicare-beslut kan ge accelererad tillväxt
Redsenses marknad har stor potential att snabbt växa som en följd av det lagförslag (Home Dialysis Risk Prevention Act / H.R.3118) som presenterades i maj 2023. Om detta förslag godkänns skulle det innebära att bolagets produkter för hem-hemodialys täcks av Medicare. Med tanke på att det är ett valår i USA finns det dock en risk att förslaget inte hinner behandlas innan valet är genomfört. Detta innebär dock inte att möjligheten till Medicare-stöd är borta, eftersom detta är ett prioriterat område för båda politiska partierna i USA. Vi bedömer att frågan kommer att tas upp igen oavsett vem som vinner valet i höst, men det kommer att innebära en tidsförlust.

Ett godkännande skulle vara av stort värde för Redsense och vi tror också att det skulle sända en stark signal och möjligtvis öppna dörren för ett liknande förslag avseende dialyskliniker. Om detta blir verklighet skulle det öppna upp en marknad som är mångdubbelt större och potentiellt vara en “game-changer” för bolaget.

Vi noterar att detta lagförslag har support hos viktiga grupper bl a ”American Association of Kidney Patients” (AAKP).

Clamp lanseras inom kort
Användarstudien för Clamp utvecklas väl och bolaget planerar en lansering senare under året. Initialt kommer det att ske i länder som Kanada, Australien, England och Tyskland. Lansering på bolagets största marknad, USA, kommer förmodligen att ske under 2025 då man först behöver ett godkännande av FDA. Det komplement Clamp ger till bolagets erbjudande innebär en viktig pusselbit i att erbjuda den extra säkerhet som man eftersträvar i oövervakad hemodialys som till exempel i hemmet eller för riskpatienter på klinik.

Noterbart är också att man igen stärkt sin kassa med en riktad nyemission uppgående till 1 000 000 aktier till ShapeQ uppgående till 7,5 MSEK som genomfördes till en premie om ca 7% till den då aktuella kursen om 7 kr.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format under bifogade filer.

Om oss


Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden


Motiverat värde är en uppfattning om vad bolaget borde vara värt givet Analysguidens huvudscenario. Det är inte samma sak som att aktiekursen ska spegla detta värde.

Bifogade filer


Analys Redsense Q2 2024

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.