Press
15 Mar, 2024

Analysguiden: ANALYS Redsense: Nedtryckt aktie värd att bevaka

Uppdaterad:
15 Mar, 2024

God tillväxt för 2023 med bra kostnadskontroll
Som väntat blev 2023 ett rekordår för Redsense omsättningsmässigt. Bolaget ökade omsättningen till 25 MSEK vilket motsvarar en ökning med 74% från föregående år. Bolaget halverade också förlusten till -5 MSEK (-10,2) vilket visar att ökad försäljning snabbt leder till förbättringar på sista raden.

Vi följer lagförslaget om Medicare-täckning noggrant
Redsense marknad har potential att snabbt öka som en följd av det lagförslag (Home Dialysis Risk Prevention Act / H.R.3118) som presenterades i maj 2023. Detta skulle innebära Medicare-täckning för bolagets produkter avseende hem-dialys. Med tanke på att det är valår i USA finns det risk att detta ej hinner behandlas innan valet är genomfört. Det innebär dock inte att möjligheten till Medicare-support är borta då detta är ett prioriterat område för båda partierna i USA och vi bedömer att det kommer att tas upp på nytt oavsett vem som står som vinnare i höst. Dock kommer man att tappa tid.

Ett godkännande skulle vara av stort värde för Redsense och vi bedömer också att det får ett stort signalvärde som möjligtvis banar väg för ett liknande förslag för dialys-kliniker. Blir detta verklighet öppnas en marknad mångdubbelt större och skulle innebära en potentiell ”game-changer” för bolaget.

Positiva Medicare-utfall kommer accelerera tillväxten
Vi behåller vår prognos för 2024 och minskar samtidigt våra kostnadsantagen vilket gör att vårt nettoresultat förbättras. Dock vill vi påpeka att utvecklingen under året förmodligen kommer att vara något baktungt med ett svagare första halvår som en effekt av bolagets starka avslutning 2023. Trots att 2024 kan anses som något av ett ”mellanår” prognosticerar vi en tillväxt på ca 20%. För 2024 ser vi positivt på en lansering under andra kvartalet av Clamp. Initialt kommer Kanada, Australien, England och Tyskland att få tillgång till produkten. Godkännandeprocessen för USA fortgår och vi bedömer att Redsense kommer kunna påbörja försäljningen i USA under 2025.

Utvecklingen i USA gällande Medicare-godkännandet kommer vara det som kommer driva bolagets utveckling under kommande år anser vi. Ett positivt utfall gör att tillväxten kommer få en mycket positiv utveckling.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format under bifogade filer.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.