Nyhet
1 Dec, 2023

ATTANA: INLEDER KOSTNADSBESPARINGSPROGRAM

Uppdaterad:
1 Dec, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Attana vidtar åtgärder till följd av för höga operativa och finansiella kostnader relativt intäkterna.

De höga finansiella kostnaderna beror på bolagets lån och kraftigt ökade räntekostnader. Det avser bolaget att adressera genom den nyligen meddelade nyemissionen.

"Sänkning av de operativa kostnaderna är det andra benet för att bli lönsamma. Bolaget har beslutat att initiera ett kostnadsbesparingsprogram som förväntas ge effekt under andra kvartalet 2024", skriver Attana utan att ge några finansiella detaljer.

Bolaget har sedan tidigare omförhandlat och reducerat kostnaderna för majoriteten av leverantörsavtalen men behöver vidta ytterligare åtgärder för att nå målet om lönsamhet. Besparingsprogrammet kommer primärt att innefatta personalneddragningar där omkring fyra tjänster berörs, reducerad lön för ledningen under en period om sex månader, reducerat styrelsearvode och översyn av lokaler.

Attana bedriver utveckling och försäljning av biosensorer och förbrukningsvaror inom bioteknik och läkemedelsutveckling.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.