Nyhet
20 Feb, 2024

AYIMA: WHITE PEARL LÄGGER BUD

Uppdaterad:
20 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) White Pearl Technology Group lägger bud på Ayima och erbjuder 0,6 egna B-aktier för varje aktie i Ayima.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 22,3 miljoner kronor baserat på stängningskursen för White Pearls aktie på Nasdaq First North den 19 februari 2024.

Priset som erbjuds för aktierna motsvarar en premie om 68,8 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq First North för Ayima Groups B-aktier den 19 februari 2024.

White Pearl ser flera starka synergieffekter med Ayima avseende deras position i digitaliseringen och behoven som White Pearls kunder har.

White Pearl underrättade Ayimas styrelse om erbjudandet den 19 februari 2024. Ayima Groups styrelse ska offentliggöra sin uppfattning om erbjudandet senast två veckor före acceptfristens utgång.

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 26 februari 2024 och avslutas omkring den 26 mars 2024.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.