Press
13 Sep, 2022

Bonzun antagna till prestigefylld pitch för Ferring Innovation Council i USA

BONZUN ANTAGNA TILL PRESTIGEFYLLD PITCH FÖR FERRING INNOVATION COUNCIL I USA

Bonzuns IVF-app Bonzun IVF, har blivit utsedda som en av de mest innovativa produkterna inom kvinnohälsa och är därmed inbjudna till att pitcha på Women's Innovation Health Summit USA för Ferring Innovation Council.

"Det är en fantastisk möjlighet att visa värdet av vår produkt Bonzun IVF där vår mission har två grenar; det första är att minska stress och ångest för alla som genomgår fertilitetsbehandlingar, inklusive partner/supporter, och i slutändan öka chanserna att få ett barn. Det andra är att via Bonzun IVF-appen tillhandahålla data som kan användas för forskning för att lyfta vården och optimera läkemedelsanvändning och utveckling" säger Emma Wichman, CMO på Bonzun.

Ferring är ett forskningsdrivet läkemedelsföretag ledande inom reproduktionsmedicin och mödrahälsa. Genom att utveckla innovativa fertilitetsbehandlingar och arbeta tillsammans med patientgrupper, vårdpersonal och beslutsfattare för att utöka tillgången till IVF-behandling så arbetar Ferring för efter att bygga friska familjer av alla konstellationer och storlekar. Ferring är huvudsponsor av Women's Health Innovation Summit USA som för 4e året i rad är en av de största forumen som driver framåt innovation inom kvinnohälsa. Läs mer på www.womenshealthinnovationusa.com

Bonzun IVF lanserades i slutet av 2019 och appen har sedan dess samlat in anonymiserad behandlingsdata från över 20.000 IVF cykler. "Bonzun IVF har i nuläget en enorm mängd data som ständigt ökar då antalet användare av Bonzun IVF ökar i snabb takt sedan förändringar av prisstrategi och utökat antal språk från tre till sex. Den behandlingsdata som Bonzun IVF samlar är ovärderlig från ett forskningsperspektiv. Vi har arbetat hårt för att skala upp våra tjänster och nu får vi äntligen möjlighet att visa att vi har en viktig nyckel som kan hjälpa till att förändra framtiden för fertilitetsvård!" avslutar Bonnie Roupé, VD Bonzun.

Om Bonzun IVF
Bonzun IVF är ett digitalt stöd för IVF-kliniker och patienter som syftar till att öka sannolikheten för användaren att lyckas med IVF-behandlingen samt reducera dennes stress under behandlingen genom tillgång till korrekt information om användarens individuella behandling.

Bonzun IVF, vilken är en applikation som lanserades på App Store och Google Play 2019, är utvecklad för att ge support och information till individer inför eller under en IVF-behandling. Applikationen ändrar språk automatiskt baserat på vilket språk användaren har på sin mobila enhet och är nu tillgänglig på svenska, spanska, engelska, kinesiska, portugisiska och tyska.

Applikationen syftar till att underlätta IVF-behandlingen, bland annat genom att påminna användaren om att ta rätt läkemedel vid rätt tillfälle och reducera stress genom att ge tillgång till korrekt information om den egna behandlingen. Applikationen formar sig efter den specifika användarens behov och guidar genom hela IVF-behandlingen, steg för steg, samt ger information i syfte att öka kunskapen om hur IVF-behandlingen skall genomföras.

Bonzun IVF är CE-märkt enligt europeisk standard för medicintekniska produkter och allt innehåll är medicinskt granskat av IVF-läkare, forskare, barnmorskor och fertilitetsexperter.

 

Bonnie Roupé, VD
E-post: bonnie@bonzun.com
Telefon: 08-611 51 00

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
20220913 PM BonzunAB Pitch-WHIS Ferring.pdf

Bonzun
Bonzun grundades 2012 av Bonnie Roupé med visionen av att tillgängliggöra evidensbaserad medicinsk information på ett förståeligt och smart sätt till allmänheten. Bonzuns första tjänst, den virtuella barnmorskan som lanserades 2014, har hjälpt miljontals kvinnor att känna sig trygga under sina graviditeter. I slutet av 2019 släpptes Bonzun IVF, en personlig IVF-app som utvecklats specifikt för att minska stress och ångest samt öka chanserna att lyckas med en fertilitetsbehandling. Företagets senaste tillskott, Bonzun evolve, är ett interaktivt digitalt program som stöder självutveckling och hantering av stress genom beteendeterapi.

För mer information, vänligen besök: www.bonzun.com

Bonzuns aktie handlas under kortnamnet BONZUN på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission: telefon: +46 (0)8 503 000 50, e-mail: ca@gwkapital.se.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.