Nyhet
18 Dec, 2023

BÖRSVECKAN: KÖP AKTIER I W5 SOLUTIONS OCH JETPAK

Uppdaterad:
18 Dec, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp aktier i transportbolaget Jetpak och försvarsleverantören W5 Solutions.

De två köpråden ger Börsveckan i veckans nummer.

Samtidigt rekommenderar Börsveckan att avvakta med att köpa aktier i det svenska byggbolaget NYAB, det nynoterade teknikkonsultbolaget Sibek, elteknikbolaget Garo, hotellföretaget Scandic samt hårvårds- och skönhetsproduktbolaget Lyko.

Försvarsindustrin går för fullt med upprustning i hela Europa, skriver tidningen angående sitt köpråd i W5 Solutions.

"Svenska W5 Solutions som är verksamt inom området har uppvisat historiskt hög tillväxt och konsolidering. Nu ser det ut att vara skördetid", resonerar Börsveckan.

Rådet blir köp, med lite högre risk, heter det.

Den lilla budfirman Jetpak har det fortsatt motigt på en tuff marknad, men jobbar hårt med kassaflödet och lönsamheten, uppger tidningen som upprepar sitt tidigare köpråd på bolaget.

Sedan noteringen 2018 har Jetpak vuxit i linje med ambitionerna om cirka 5 procent organiskt årligen. Ledningen tror dessutom på en förbättrad ebita i fjärde kvartalet trots fortsatt motvind, och ambitionen är att fortsätta gneta till sig en högre lönsamhet 2024, enligt analysen.

Historiken talar för att oddsen är goda att kunna lyckas med det, enligt Börsveckan som inte förändrar sitt köpråd på tolv månaders sikt.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.