Nyhet
22 Nov, 2023

CONCEJO: AVYTTRAR INNEHAV I DRACOON, SPÅR RESEFFEKT 10 MLN KR

Uppdaterad:
22 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Concejo har avyttrat sitt innehav i det tyska cybersäkerhetsföretaget Dracoon, med en beräknad resultateffekt på mer än 10 miljoner kronor i fjärde kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Concejo investerade i Dracoon under 2022. Den initiala investeringen uppgick till cirka 22 miljoner kronor och Concejos indirekta ägarandel uppgick till 8,2 procent.

Nu har Concejo tillsammans med övriga aktieägare accepterat ett bud på Dracoon från amerikanska Kiteworks.

"Slutgiltig köpeskilling kommer att fastställas vid closing som beräknas till mitten av december 2023, och kommer att fastställas utifrån ett antal parametrar. Värdet på Concejos andel påverkas vidare av aktuell eurokurs vid transaktionsdagen men Concejo beräknar att få en resultateffekt på mer än 10 miljoner kronor i fjärde kvartalet utifrån bokfört värde", skriver bolaget.

Därutöver finns möjlighet till ytterligare ersättning genom en mindre tilläggsköpeskilling baserat på vissa nyckeltal som Dracoon ska uppfylla under 2024, enligt Concejo.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.