Nyhet
31 Aug, 2023

CONCEJO: BRA MEN KAN BÄTTRE ENL VD

Uppdaterad:
31 Aug, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Concejo, med inriktning mot onoterade bolag, kunde visa ett positivt rörelseresultat och tillväxt i andra kvartalet 2023, både jämfört med första kvartalet 2023 och jämförelsekvartalet 2022.

"Det är bra, och ett tecken på att de frågor vi engagerar oss i får effekt", skriver vd Carl Adam Rosenblad i delårsrapporten.

Samtidigt noterar han att bolagen i koncernen "kan bättre".

"Flera av våra bolag ligger efter sin ursprungliga plan. Enkelt förklarat är många av våra bolag ännu unga och även om man inte kan skylla allt på omvärlden så har oförutsägbara omvärldsfaktorer haft en negativ inverkan på dem då de inte har den motståndskraft som mogna bolag normalt har. Det som nu tillkommit är det konjunkturella läget som skapat en allmän återhållsamhet", skriver vd Carl Adam Rosenblad.

Nettoomsättningen steg under andra kvartalet till 131 miljoner kronor (87,7) medan rörelseresultatet uppgick till drygt 9 miljoner kronor (-28). Då ingår SAL Navigation med 30 respektive 1 miljon kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.