Redaktionen
23 Jan, 2023
DS Plattformen Whitepearl

DS Plattformen ingår avtal om att förvärva samtliga aktier i Whitepearl

Uppdaterad:
2 Jun, 2023

Den 20 december 2022 annonserades DS Plattformens efterlängtade förvärv likt en julklapp till aktieägarna. Genom att förvärva samtliga aktier Whitepearl Holdings Limited (“Whitepearl”) med betalning i nyemitterade aktier i DS Plattformen, ett s.k. “omvänt förvärv”, kommer befintliga aktieägare i DS Plattformen att äga 13% av det fusionerade bolaget. Vi har tidigare uppmärksammat de blandade resultaten för SPAC-bolagen (läs Veckans Aktiespaning | SPAC-bolagen) men kan konstatera att detta förvärv gjorde ingen besviken. Aktien steg 35 procent på nyheten och är upp ca 85 procent till idag. 

Efter transaktionen registrerades två insideraffärer där både styrelseledamot Arne Nabseth och VD Bo Lindén köpte aktier i bolaget.

InsynshandelAntal aktierKursTransaktion
Arne Nabseth privat 100 0000,4646 000
Bo Lindén privat77 8510,4535 033
BGL Management20 0000,428 400
Källa: Finansinspektionens register

Förvärvet är villkorat att DS Plattformen AB byter handelsplats till First North vilket med bolagets expertis vid noteringsprocesser framstår som riskfritt. 

Om Whitepearl

Whitepearl är ett diversifierat IT-bolag som sedan 2019 verkat inom området för molnlösningar, AI, IoT och mobila lösningar. Med över 650 anställda spridda över 30 länder vill koncernen genom noteringen expandera till mer utvecklade marknader i Europa och USA. Whitepearl har idag huvuddelen av sin verksamhet baserad i tillväxtländer, främst i Afrika, Mellanöstern, Asien och Latinamerika.

Marco Marangoni
Marco Marangoni
VD Whitepearl

Med ett ökat fokus på tillväxt och lönsamhet ger listningen på Nasdaq First North i Sverige Whitepearl tillgång till ojämförbara marknader samt en hemmabas i ett land som ses som bland de ledande IT-noterade miljöerna globalt. Med nätverket, dotterbolagen och närvaron i Sverige kommer Whitepearl att ytterligare kunna låsa upp den potential som finns i affärsmodellen men även att öka sina marknadsandelar över de europeiska marknaderna.

Whitepearl omsatte under 2021 ca 17 MUSD med en vinstmarginal på 8 procent. Bolaget har haft en stark tillväxt och räknar med att kunna fortsätta på den inslagna vägen. I transaktionen värderades Whitepearl till ca 300 MSEK.

Vad är ett omvänt förvärv?
Varför vill ett bolag bli noterade?
Vad är ett SPAC-bolag?
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.