Nyhet
28 May, 2024

INHALATION SCIENCES: ÖKAD OMSÄTTNING, MINSKAD FÖRLUST 1 KV

Uppdaterad:
28 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inhalation Sciences, som utvecklar avancerade laboratoriesystem, ökade omsättningen till 3,9 miljoner kronor (3,2) under det första kvartalet 2024.

Rörelseresultatet landade på -0,8 miljoner kronor (-2,1).

"Första kvartalet kom in starkt med en ökad omsättning på 17 procent jämfört med samma period året innan. Vi har också ett fortsatt förbättrat rörelseresultat genom kontinuerlig kostnadskontroll samt en effektiviserad organisation som är dimensionerad för nå lönsamhet i närtid och leverera tillväxt enligt vår plan", skriver Inhalation Sciences vd Manoush Masarrat i rapporten.

Orderingången under perioden uppgick till 0,4 miljoner kronor (2,5) och orderstocken vid periodens slut var 5,8 miljoner kronor (11,2).

Bolaget ser ett stort intresse och en ökad pipeline av förfrågningar och dialog förs med ett stort antal potentiella kunder.

"Konvertering till ordrar har varit långsammare i det första kvartalet än förväntat bland annat på grund av en fortsatt utmanande finansieringssituation för bolag inom biotech- och läkemedelsutveckling samt timingen för påbörjandet av nya inhalationsprojekt bland våra kunder. Vi arbetar målmedvetet på att konvertera dessa förfrågningar till signerade ordrar", skriver vd:n.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.