Redaktionen
26 Jan, 2024
SM för investerare

Intressanta bolag till Investerar-SM

Uppdaterad:
1 Feb, 2024

På måndag (29 januari 2024) börjar Investerar-SM där du kostnadsfritt har chansen att utmana dina vänner, familj och kollegor för att se vem som faktiskt är bäst på trading. Genom att delta i tävlingen får du som amatör eller mer inbiten investerare möjligheten att testa dina kunskaper kring aktier och olika börshandlade produkter. 

Investerar-SM arrangeras av Nordic Growth Market (NGM) där tävlingen går ut på att deltagaren ska försöka få högst avkastning med 1 miljon fiktiva kronor. 

Attana och Redsense Medical - två intressanta företag

Attana - företaget som effektiviserar läkemedelsutvecklingen

Två bolag som kan vara intressanta att investera i, inte bara i tävlingen utan också på riktigt, är Redsense Medical och Attana. Attana har specialiserat sig på att undersöka hur mänskliga celler reagerar på läkemedelskandidater innan man inleder den kliniska forskningsprocessen. Genom att göra detta kan Attana tidigt identifiera önskade och oönskade effekter från läkemedelsmolekyler för att på så sätt hjälpa företagen att urskilja vilka läkemedelskandidater som är värda att investera ytterligare i. Detta resulterar i en effektiviserad läkemedelsutveckling samt minskade kostnader, bland annat eftersom risken att läkemedelsföretagen investerar pengar i fel kandidat minskas. 

Attana har kunnat uppvisa att de har förmågan att identifiera bra läkemedelskandidater. Utfallen för de läkemedelskandidater som har blivit validerade med hjälp av Attanas mätinstrument har nämligen varit över 4 gånger så framgångsrika jämfört med branschgenomsnittet. 

Marcus Söderberg
Marcus Söderberg
VD för Attana

Med vår teknik, kundbas och IP så har vi ett fantastiskt bra utgångsläge att göra något riktigt bra men som som i alla företag så finns det en historia samt några hinder att ta sig förbi. Efter kapitaltillskottet vid årsskiftet så är det nu fullt fokus på att utveckla vår kundbas, hitta balans på kostnadsidan och bli lönsamma. Mycket fokus på blir kontraktsforskning och instrumentförsäljning inkl. tillbehör och service.

Ta del av VD-intervjun med Attana

Redsense Medical - en aktör som räddar liv

Vi på TradeVenue ser också goda möjligheter i Redsense Medical som inriktar sig på övervakningssystem vid dialysbehandlingar. Bolagets produkt kan rädda många liv eftersom den har förmågan att både larma och identifiera när patienter drabbas av vennålsutdragning, vilket gör att stora blodförluster kan undvikas. Företaget har lyckats uppnå en stark tillväxt under 2023 där det finns bra möjligheter att denna tillväxtresa fortsätter, speciellt med tanke på att deras nya produkt (Redsense Clamp) beräknas lanseras under första halvåret av 2024.

Ta del av VD-intervjun med Redsense Medical

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.