Bolagsrapporter
24 Apr, 2024
irisity vd ord 2023

Irisity AB: VD Kommenterar resultatet för 2023

Uppdaterad:
24 Apr, 2024

Göteborg, Sverige - 24 april 2024 - Irisity AB (publ), en ledande leverantör av AI-mjukvara för hantering av videodata, rapporterar att 2023 var ett år med stark tillväxt, förbättrad lönsamhet och accelererad innovation och produktutveckling.

VD Kommenterar resultatet för 2023

Göteborg, Sverige - 24 april 2024 - Irisity AB (publ), en ledande leverantör av AI-mjukvara för hantering av videodata, rapporterar att 2023 var ett år med stark tillväxt, förbättrad lönsamhet och accelererad innovation och produktutveckling.

2023 inleddes med betydande förändringar och avslutades med rekordhöga nettointäkter som ökade med 34% YoY och stärkte EBITDA med 49%. Vi växte säljorganisationen utan att öka de totala personalkostnaderna genom att optimera vår investering i andra avdelningar och roller. Under andra halvåret förbättrade vi lönsamheten genom en fokuserad insats för att sänka våra kostnader för sålda varor (COGS) och öka försäljningen av mjukvaruuppgraderingspaket. Slutligen omorganiserade vi våra utvecklingsteam för att öka hastigheten och effekten av kundinnovation och produktleveranser.

När vi blickar framåt så är vi entusiastiska över möjligheterna i framtiden och styrkan i Irisity's förmåga att navigera marknadens olika osäkerheter. Den ökade globala implementeringen av AI lösningar för bevakning -och säkerhetslösningar ger oss möjligheter till tillväxt i framtiden och tillsammans med strategiska investeringar i vår AI Open Platform har Irisity en unik position på marknaden för att fortsatt vara marknadsledande inom program -och licensvaror.
Keven Marier

Nyckeltal under helåret 2023:

  • Koncernens omsättning uppgick till 117,6 MSEK (87,7)
  • Bruttomarginalen uppgick till 85,9 procent (79,7).
  • Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till - 16,4 MSEK (- 32,0)
  • Årets resultat efter skatt uppgick till -132,5 MSEK (-136,9). 
  • Likvida medel vid årets slut MSEK 13.6 (17.6)

Årsredovisningen för 2023 finns tillgänglig på www.irisity.com

CEO kommentering irisity 2023

För ytterligare information:

Keven Marier, Irisity CEO                        Anna Forsberg, Irisity interim CFO
Phone: +46 771 41 11 00                          Phone: +46 709 10 81 08
E-mail: keven.marier@irisity.com         E-mail:anna.forsberg@irisity.com

Denna information är information som Irisity AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, kl 08:00 CET den 24 April 2024.

Om Irisity
Irisitys öppna AI-plattform förbättrar existerande kamera- och videohanteringssystem genom att integrera ett antal avancerade AI- och metadata-drivna algoritmer. Systemet har en öppen arkitektur, inbyggda anonymiseringsfunktioner och flexibilitet i installationen (lokala servrar, molnlösning eller hybridlösning.) Med över 3000 installationer världen över litar kunder på precis detektion och analys i realtid. Plattformen förser organisationer med snabb, effektiv och korrekt data i syfte att ge bästa möjliga beslutsstöd åt den mänskliga användaren och därigenom bidra till ökad säkerhet, effektivitet och situationsmedvetenhet.

Irisity AB (publ)-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market, med tickern IRIS, Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB.

Sverige | USA | Israel | Singapore | UAE | Colombia | Brazil | Argentina | Australia | United Kingdom

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.