Nyhet
22 Sep, 2023

IRISITY: TECKNINGSKURS 5 KR I RIKTAD NYEMISSION (OMS)

nyemissioner
Uppdaterad:
22 Sep, 2023

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teckningskursen i Irisitys riktade nyemission var 5 kronor, jämfört med torsdagens stängningskurs på 5:10 kronor.

Bolaget tillförs 39 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Irisitys styrelseordförande Ulf Runmarker samt styrelseledamöterna Anders Trygg och Christian Andersson har direkt eller indirekt (privat och/eller via bolag) tecknat aktier för ett belopp motsvarande totalt 16 miljoner kronor. Andra deltagare var "kvalificerade och professionella investerare".

"Med ett strategiskt fokus på att snabba upp företagets väg till lönsamhet kommer emissionslikviden i första hand att användas för att stärka bolagets rörelsekapital och i övrigt att allokeras för att förbättra operationell effektivitet och intäktsströmmar för att uppnå lönsamhet", skriver bolaget.

Utspädningseffekten av nyemissionen är 15,8 procent av antalet aktier och röster.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.