Redaktionen
24 Jun, 2024
tryggare kollektivtrafik observit

Kameror i kollektivtrafiken skapar trygghet för människor

Uppdaterad:
24 Jun, 2024

Enligt en undersökning gjord av Skånetrafiken känner sig både passagerare och förare tryggare när det finns kameraövervakning i kollektivtrafiken. Detta gynnar flera olika bolag, däribland Observit, eftersom de tillhandahåller just kameraövervakningslösningar.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

I februari 2022 startade Skånetrafiken ett projekt med livekameror på ett 30-tal bussar i Malmö. Resultatet från projektet visade tydligt att människor känner sig tryggare med kameror. Detta eftersom 75% av förarna upplevde ökad trygghet efter att kamerorna hade installerats. Dessutom svarade 90% av resenärerna att de kände sig tryggare eller delvis tryggare efter installeringen.

Att människor känner sig tryggare med kameror i kollektivtrafiken gynnar bolag såsom Observit eftersom de verkar just inom detta område. Observit en ledande aktör inom kameraövervakningslösningar för transportsektorn. Bolaget har idag både en hårdvaru- och mjukvarudel där fokuset ligger på att öka mjukvaruaffärerna. Detta med hänsyn till att mjukvaran har betydligt högre marginaler. Under årets första kvartal lyckades bolaget uppnå en försäljning om 13,6 (11,2) MSEK och ett rörelseresultat om 0,6 (-0,1) MSEK. 

observit aktie webinar

Missa inte Telias webinar tillsammans med Observit

Ta chansen och delta på Telias webinar, “Enhancing Public Transport Safety: From Reactive to Proactive with Live Camera Surveillance”, tillsammans med Observit. Webinaret äger rum den 11 september kl 10:00, där de bland annat kommer att prata om hur man skapar en tryggare kollektivtrafik samt diskutera möjligheterna med AI.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.