Nyhet
3 Apr, 2024

NOBIA: GER FINANSIELL UPPDATERING FÖR 1 KV (OMS)

Uppdaterad:
3 Apr, 2024

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kökstillverkaren Nobia ger viss ny finansiell information för det första kvartalet i samband med prospektet för företrädesemissionen.

Baserat på utvecklingen under årets två första månader förväntas den organiska försäljningstillväxten och rörelsemarginalen under det första kvartalet 2024 vara liknande som under det fjärde kvartalet 2023, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Nobia är detta i linje med tidigare kommunikation i delårsrapporten för det fjärde kvartalet 2023.

Nobia förväntar sig en viss stabilisering av marknaden under 2024 och att marknaden börjar återhämta sig under 2025, drivet av konsumentsegmentet.

"På grund av fördröjningen mellan order och leverans förväntas dock de närmaste kvartalen vara fortsatt utmanande både vad gäller försäljning och resultat", skriver bolaget.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.