Nyhet
21 Mar, 2024

NOBIA: KURS 2:50 KR/AKTIE I FÖRETRÄDESEMISSION (OMS)

Uppdaterad:
21 Mar, 2024

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köksbolaget Nobia ger de slutliga villkoren för den tidigare aviserade företrädesemissionen på 1,26 miljarder kronor före emissionskostnader.

Företrädesemissionen omfattar som högst drygt 505 miljoner nya aktier och teckningskursen har fastställts till 2:50 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande. Nobias aktie stängde vid 7:91 kronor på onsdagen.

Teckningsperioden löper från den 3–17 april. Aktieägare får en teckningsrätt per innehavd aktie och en teckningsrätt berättigar till teckning av tre nya aktier.

Syftet med emissionen är att finansiera färdigställandet av Jönköpingsfabriken om cirka 1 miljard kronor och att stärka balansräkningen för att ge operativ och finansiell flexibilitet, enligt Nobia.

Nobias största aktieägare Nordstjernan, If Skadeförsäkring och Fjärde AP-fonden, som tillsammans innehar cirka 45,5 procent av kapitalet och rösterna i Nobia, har åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar. Trion har även ingått garantiåtaganden avseende resterande del av företrädesemissionen. Därmed omfattas företrädesemissionen i sin helhet av tecknings- och garantiåtaganden.

Styrelsens beslut om företrädesemissionen förutsätter godkännande vid en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 26 mars.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.