Nyhet
29 May, 2023

NODEBIS: FASTSTÄLLER NYA FINANSIELLA MÅL EFTER FÖRVÄRV

Uppdaterad:
29 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nodebis Applications styrelse har fastställt nya finansiella mål och ny utdelningspolicy med anledning av förvärvet av 55 procent av aktierna i Sandwall & Björn Holding, en affär som årsstämman nyligen godkände.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nodebis bedömer att koncernens proforma-nettoomsättning för 2023 blir cirka 60 miljoner kronor med ett resultat före skatt på cirka 4,5 miljoner kronor som konsekvens av den organiska utvecklingen och förvärvet.

Nodebis sätter som mål att ha en organisk tillväxt med kompletteringsförvärv, samt att vara vinst- och utdelningsmaximerande.

Vidare sätter styrelsen som mål att nå en nettoomsättning om cirka 110 miljoner kronor i slutet av 2026.

Vid samma tidpunkt ska Nodebis ha nått ett resultat före skatt på cirka 20 miljoner kronor, motsvarande cirka 18 procent av omsättningen.

Den nya utdelningspolicyn är att den årliga utdelningen ska uppgå till minst 0:10 kronor per aktie beaktat bolagets investerings- och kapitalbehov.

Nodebis Applications aktie är noterad på handelsplattformen NGM Nordic SME.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.