Nyhet
24 Mar, 2023

NORDIC FLANGES: RÖRELSERESULTATET NED TILL -7,7 MLN KR 6 MÅN

Uppdaterad:
2 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt Nordic Flanges, som säljer industriella flänslösningar, redovisar ett rörelseresultat för det andra halvåret (juli-december) 2022 på -7,7 miljoner kronor (-1,4).

Nettoresultatet sjönk till -11,2 miljoner kronor (-4,0) och resultatet per aktie backade till -0:13 kronor (-0:08).

Rörelsens intäkter steg marginellt till 102 miljoner kronor (102).

"Årets andra halvår var, efter ett starkt första halvår, mer avvaktande och påverkades av uppskjutna ordrar vilket bidrar till en stark start 2023", skriver Nordic Flanges i delårsrapporten.

Ingen utdelning föreslås för helåret, i likhet med året före.

"Första halvåret uppvisade en kraftig omsättnings- och resultatförbättring. Samtidigt har utmaningarna i omvärlden med kriget i Ukraina, svårigheter kring materialanskaffning och kraftigt höjda priser på insatsvaror och fraktkostnader bidragit till en viss återhållsamhet under andra halvåret. Det har även resulterat i en senareläggning av ordrar, bland annat från USA", skriver bolaget.

Koncernen arbetar systematiskt för att avspegla kostnadsökningar i prissättningen mot kund, heter det.

"De högre transportkostnaderna och höjda tullarna mot vissa länder verkar till vår fördel, eftersom kunderna köper i Europa och USA istället för från Asien", skriver Nordic Flanges vidare.

I december erhöll bolaget koncernens historiskt sett dittills största enskilda order från USA. Denna följdes sedan upp med en ännu större, nära på dubbelt så stor order i februari 2023, en order som har kommunicerats tidigare.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.