Nyhet
30 Nov, 2023

SAS: RESULTAT FÖRE SKATT -2.110 MLN KR 4 KV (-1.701) (NY)

Uppdaterad:
30 Nov, 2023

(Tillägg: stycke 5-6)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flygbolaget SAS redovisar ett resultat före skatt för det fjärde kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2022/2023 på -2.110 miljoner kronor (-1.701).

Intäkterna uppgick till 12.019 miljoner kronor (10.651).

Rörelseresultatet uppgick till -662 miljoner kronor (-92).

Nettoresultatet landade på -1.928 miljoner kronor (-1.238).

Den svenska kronans kraftiga försvagning mot slutet av kvartalet och uppgången för flygbränslepriserna under samma period, nämns som anledningar till minusresultatet.

"De högre kostnaderna från negativa trender inom valutor och bränslepriser motverkar en väsentlig del av det som har åstadkommits genom ett starkare operativt och kommersiellt resultat", skriver SAS vd Anko van der Werff i rapportens vd-ord.

SAS har brutet räkenskapsår som löper från den 1 november till och med 31 oktober.

SAS upprepar tidigare prognoser från april tidigare i år men skriver:

"SAS ser för närvarande över de finansiella prognoserna som en del av förberedelserna inför att slutföra chapter 11-processen i USA"

Enligt tidigare besked har SAS för närvarande som målsättning att få chapter 11-planen godkänd av den amerikanska domstolen i början av 2024, för att därefter erhålla regulatoriska godkännanden och genomföra en svensk företagsrekonstruktion på SAS AB-nivå under 2024.

En avnotering från Nasdaq Stockholm, Nasdaq Copenhagen och Oslo Børs kommer att ske efter slutförandet av den svenska företagsrekonstruktionen.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.