Nyhet
3 Apr, 2024

SBB: KOMMER ATT ÄGA 40-45% AV PPI EFTER NOTERING

Uppdaterad:
3 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget SBB:s ägande i norska PPI kommer att uppgå till omkring 40-45 procent efter det att börsnoteringen av det norska bolaget slutförts. Den exakta siffran kommer avgöras av noteringskursen och storleken på noteringen.

Det uppger SBB-grundaren Ilija Batljan, som även sitter som tillförordnad vd för PPI, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Public Property Invest ägs i nuläget till 44,8 procent av SBB. Som en del av börsintroduktionen avser SBB att överföra delar av SBB:s norska fastighetsportfölj och SBB:s norska organisation till PPI.

SBB får då betalt genom en nyemission av PPI-aktier och SBB:s ägande i PPI kommer efter emissionen att uppgå till omkring 60 procent av PPI innan bolagets notering på Oslo Börs.

SBB kommer dock inte att teckna några aktier i samband med PPI:s notering. Detta för att öka den så kallade "free-floaten" i PPI vilket kommer att leda till att SBB späds ut.

SBB kommer då att äga omkring 40-45 procent, enligt Ilija Batljan.

Börsnoteringen förväntas inbringa 1,5–2 miljarder norska kronor i bruttointäkter, vilka kommer att användas för att "återbalansera" koncernens kapitalstruktur genom att betala skuld, framgår det av PPI:s kommunikation.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.