Press
2 Sep, 2024
sensodetect saudiarabien

SensoDetects distributör Arabian Trade House, signerar det första av flertalet väntade kommersiella avtal i Saudiarabien

Uppdaterad:
3 Sep, 2024

SensoDetects distributör ATH, har idag signerat ett avtal med kliniken ABC i Riyadh, Saudiarabien. Kontraktet, som är det första utanför Norden sedan företagets nystart, väntas ge ett kraftigt ökat intresse för SensoDetects tjänster i MENA området. SensoDetects distributör i mellanöstern, Arabian Trade House (ATH), väntar sig nu fler förfrågningar om avtal i MENA området i takt med att resultaten från Autism Spectrum Disorder (ASD) studien på Princess Noura University Hospital (PNUH) presenteras. Avtalet väntas vidare ge en effekt inom skolväsendet i och med ABC klinikens samarbeten med flertalet privata skolor i Riyadh, Saudiarabien.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

"Nyckeln till MENA-regionen fortsätter vara Saudiarabien, detta inte bara för att vår världsunika ASD-studie vid PNUH gör att vi inom de närmsta åren kommer att vara den enda leverantören av obligatoriska mätningar på samtliga nyfödda barn i Saudiarabien, utan även för att kronprins Mohammed bin Salman Al Saud har som mål att öppna upp landet för fler kommersiella aktörer inom skola, hälso- och sjukvård under "Projekt Saudi 2030". Det kontrakt vi nu skrivit med ABC, är därför speciellt glädjande då det ses som startskottet för en bred lansering inom kliniker, sjukhus och skolor i en allt öppnare Saudiarabisk marknad. Avtalet är även ett kvitto på att samarbetet med ATH, Dr Saleh och PNUH är väl fungerande och börjar ge resultat. För SensoDetect AB innebär genombrottet att vi kan jobba vidare mot våra mål i Saudiarabien och MENA. Inom kombinationen ASD och hörseltest i Saudiarabien förväntar jag mig en ökande trend med upp mot 16 000 mätningar år 2025, till upp mot 500 000 år 2029. Inom skolan förväntar jag mig ett stigande antal mätningar från cirka 15 000, med start läsåret 2024 - 2025, till cirka 400.00 under läsåret 2029. När allt faller på plats ger ovan antal mätningar, under förväntat snittpris, en stigande omsättning från 27 miljoner SEK 2025 till 1,3 miljarder SEK 2029 endast för Saudiarabien. Jag förväntar mig vidare att UAE och Qatar kommer följa efter Saudiarabien och behåller min prognos att vi med start 2025 - 2026 nå upp mot två miljoner mätningar per år inom MENA-regionen. Detta är verkligen en dag att minnas i SensoDetects framgångssaga." säger VD Per-Anders (PA) Hedin.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.