Redaktionen
2 Sep, 2024
bäst saas bolag

Vilka SaaS-bolag är bäst på börsen i år?

Uppdaterad:
2 Sep, 2024

SaaS-sektorn har fortsatt att visa imponerande tillväxt under året, trots utmaningar i marknaden. I toppen av årets bästa SaaS-aktier finner vi oodash Group, som har skjutit i höjden med en otrolig ökning på 454,61 %. Ett annat bolag som sticker ut är Observit, ett fullbevakat bolag på TradeVenue, som har ökat med 104,71 % i år. Vertiseit B följer tätt efter med en ökning på 93,19 %. Här är en sammanställning av de 14 SaaS-bolag som presterat bäst hittills i år.

SaaS aktier lista
BolagUtveckling i år %
oodash Group454,61%
Observit104,71 %
Vertiseit B93,19 %
Oneflow59,11 %
Enea58,13 %
Opter48,97 %
Klimator48,74 %
Loyal Solutions31,94 %
I.A.R Systems Group21,16 %
Modelon B18,18 %
Skolon11,11 %
Lime Technologies8,43 %
DiLaboratory Sweden7,61 %
Safeture2,74 %

Källa Avanza: 20240902

Mer om SaaS-bolaget Observit

Observit är en ledande aktör i Norden inom mobil videoövervakning för transportsektorn. Bland deras kunder återfinns flera stora bussoperatörer, inklusive Nobina, Keolis och Vy. Företaget har en tydlig ambition att öka sin andel av mjukvaruintäkter, och de har i dagsläget runt 40 000 anslutna licenser globalt.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Fler SaaS-bolag på TradeVenue

TradeVenue har ett starkt fokus på att bevaka framstående SaaS-bolag som visar potential på marknaden. Förutom Observit har vi även noggrann uppsikt över flera andra intressanta bolag inom sektorn. Railway Metrics and Dynamics erbjuder avancerade lösningar för järnvägsövervakning, medan Irisity specialiserar sig på AI-driven videoanalys för ökad säkerhet. White Pearl Technology Group och Nodebis bidrar med innovativa tekniska lösningar inom sina respektive nischer, och SensoDetect är kända för sina diagnostiska verktyg inom neurovetenskap. 

 

bäst aktier saas

Lista på Saas-Bolag som TradeVenue bevakar:

  • Observit
  • Railway Metrics and Dynamics
  • Irisity
  • White Pearl Technology Group
  • Nodebis
  • SensoDetect

Senaste analyserna på SaaS-bolag

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.