Redaktionen
4 Jun, 2024
sensodetect audiente

SensoDetect ingår samarbete med Audientes

Uppdaterad:
4 Jun, 2024

Danska hörapparatstillverkaren Audientes och medicinteknikbolaget SensoDetect har ingått samarbete med initialt fokus på Saudiarabien för att därefter expandera till andra länder. Detta framgår av ett pressmeddelande. 

En avsiktsförklaring mellan parterna har skrivits under med syftet att integrera Audientes avancerade hörselteknik med Sensodetects mentala hälso-diagnostik inom områden som ADHD, schizofreni och autismbedömningar. Förhandlingarna kring ett detaljerat samarbetsavtal kommer att påbörjas så snart som möjligt. 

Om SensoDetect

SensoDetect är ett Med Tech AI-bolag som noterades på Spotlight (före detta Aktietorget) i november 2009. Företaget erbjuder idag produkter för diagnostik, medicinering och hälsa med syftet att hjälpa individen, dess omgivning och sjukvården. Den egenutvecklade tekniken som företagets produkter bygger på baseras på över 30 års forskning vid Lunds universitet där företaget framförallt fokuserar på screening och diagnostiskt stöd av ADHD, autism, schizofreni samt hörselscreening.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Om Audientes

Audientes är ett dansk teknikbolag specialiserade inom utveckling av hörapparter. Företaget är noterat på Spotlight och har sitt huvudkontor i Köpenhamn. 

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.