Laddar annons
Nyhet
10 Oct, 2024
svea fastigheter

Sveafastigheter: Väl tilltagen prislapp, teckna ej - AFV

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden rekommenderar sina läsare att inte teckna aktier i SBB-avknoppningen Sveafastigheter. Beståndet framstår helt okej, och inte så risigt som en del hävdar, prislappen är dock "väl tilltagen", enligt tidningen som landar i rådet "teckna ej".

Det framgår av en analys från tidningen.

Affärsvärlden ser en risk för att SBB:s skamfilade rykte kan smitta av sig på Sveafastigheter och komma att påverka värderingen.

"Det finns även en tydlig risk att Sveafastigheters kapitalallokering skräddarsys utifrån SBB:s behov", går det att läsa.

På den positiva sidan lyfter tidningen att det "på lite sikt" kan finnas fin potential i Sveafastigheters byggrättsportfölj.

"För att vi skulle våga köpa något av SBB skulle vi dock vilja få ett rejält bra pris. Vi ser dock ingen större uppsida mot teckningskursen. Det är även mycket talande att man inte lyckats skaka fram en enda institutionell investerare som velat lämna teckningsåtagande", skriver Affärsvärlden.


 


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.