Nyhet
12 Sep, 2023

ZOOMABILITY: AVSER GÖRA NYEMISSION UNDER HÖSTEN

Uppdaterad:
12 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, avser genomföra en nyemission under hösten för att stärka bolagets balansräkning.

Det framgår av kallelsen till en extra bolagsstämma som ska äga rum den 22 september.

Zoomability konstaterar att den förra extra bolagsstämman, i juli, beslutade att bolaget ska fortsätta driva sin verksamhet enligt de expansionsplaner som finns.

"Det innebär bland annat en nyemission under hösten för att ytterligare stärka Zoomabilitys balansräkning", skriver bolaget på tisdagen.

Planerna på nyemission är inte nya. Vid den extra bolagsstämman i somras togs ett antal beslut som berörde aktiekapitalet.

"Genom dessa ändringar kommer också större frihet ges att ta in kapital via en nyemission", skrev bolaget i kommunikén den 31 juli.

I ett separat pressmeddelande på tisdagen skriver Zoomability att Norge är en viktig framtida marknad för företaget.

"Som meddelats tidigare har vi varit tvungna att göra viss smärre justeringar gällande vårt elsystem och därför ta fram en ny modell för Norge och andra länder som kräver EN12184. Det är nu klart och vi räknar med att kunna leverera de första EN12184 godkända Zoom Uphill till Norge i oktober", uppger Zoomability.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.