Nyhet
24 May, 2023

ZOOMABILITY: SKA UPPRÄTTA KONTROLLBALANSRÄKNING

Uppdaterad:
24 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Zoomability misstänker att hälften av det registrerade aktiekapitalet kan vara förbrukat och kommer därför att initiera en kontrollbalansräkning.

Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget hänvisar till publiceringen av årsredovisningen.

När kvartalsrapporten redovisades den 16 maj var kvoten eget kapital/aktiekapital 62 procent.

"Även om det kommer framgå att vi inte ligger under 50 procent kommer bolaget att vidta åtgärder för att stärka balansräkningen. Det kommer att göras genom att sänka kvotvärdet på aktien och se över om vi kan aktivera mer av våra utvecklingskostnader. Vi räknar också med att vårt eget kapital kommer stärkas efter inlösen av TO2 som sker 1-14 juni", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Zoomability skriver vidare att bolaget nu är i en expansionsfas försäljningsmässigt, vilket kommer kräva kapital för att kunna producera den ökade efterfrågan. Styrelsen ser därför över de åtgärder som behövs för att klara den utmaningen, uppger bolaget.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.