
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och Finland.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Fastpartner är ett fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar en bred portfölj av kommersiella fastigheterna. Fokus ligger på expansiva områden och Sveriges största befolkningscentrum.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Irisity verkar i en turbulent värld där övervakning har genomgått ett gigantiskt skifte från ifrågasatt integritetshot till självklar trygghetsfaktor.

Irisity är ett världsledande mjukvaruföretag inom teknologin för
intelligenta kameralösningar. Med hjälp av proaktivt arbetande och
självlärande algoritmer skapar Irisity kameralösningar som är
speciellt anpassade för en mängd applikationsområden i samhället
såsom skolgårdar, nattlig övervakning av äldre i hemmet och
bevakning av olika typer av skyddsområden. Irisity erbjuder sina
kunder en kostnadseffektiv, prediktiv bevakningslösning med hög
precision. Bevakningen sker i realtid vilket minskar responstiden
samt ökar möjligheterna att agera prediktivt. Irisitys huvudkontor
ligger i Göteborg.

Fastpartner (tidigare “Fastighetspartner”) är ett svenskt fastighetsbolag
som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter. Hyresgästerna
består av allt från nystartade bolag till ledande industribolag och
samhällsbolag. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från
Stockholmsområdet men övrigt fastighetsbestånd är spritt över
Sveriges storstadsområden och expansiva orter. VD och storägare
i Fastpartner är Sven-Olof Johansson med lång erfarenhet inom
finans- och fastighetsbranschen.
SBB fokuserar främst på fastigheter inom två segment: bostäder
och samhällsfastigheter. Portföljen innehåller även till viss del
andra typer av fastigheter där avsikten primärt är att driva detaljplan
för att utveckla bostadsfastigheter. Strategin är att delar av
fastighetsbeståndet ska bestå av kassaflödesfastigheter med
identifierad utvecklingspotential. Bolaget förvärvar aldrig råmark,
utan utvecklar enbart detaljplan på kassaflödesgenererande fastigheter.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch
som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på
investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde
och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas
fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och
Finland.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och
oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare
upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt
genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på
moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet
Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA
och Oman.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för
störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av
ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives
patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent
utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Kul med stort engagemang kring mitt förra inlägg om det är så att FIRE provocerar.
Jag har fått ett par följfrågor kring vad man säger när folk frågar vad man jobbar med och jag skulle just sätta mig och börja skriva ihop ett sånt inlägg när jag kom på att frågan faktiskt är ganska grundligt avklarad i ett inlägg från ungefär ett år sedan. Där gick jag inte bara igenom mina tips utan ni fick även höra hur två andra personer i liknande sits klarade av frågor. Så till er jag lovade att återkomma med lite tankar om det hänvisar jag till det inlägget. Så kan vi ta eventuella följfrågor eller tankar i kommentarsfältet på det här inlägget.
Som jag skrev i inlägget tidigare i veckan så är det dock värt att poängtera att det är väldigt ovanligt med kritiska kommentarer kring att man gått i tidig pension ute i verkliga livet. Så jag tror inte man behöver oroa sig och sätta ihop någon jättehistoria. Men det kan ändå vara skönt att inte behöva gå in och diskutera detaljer i sin privatekonomi så fort någon på en fest ställer frågan vad man jobbar med.
Hej,
Tack för att detta postades igen. Tror originalposten var precis innan jag började läsa bloggen. Intressant att få inblick och kommentarer från personer som redan är on FIRE.
Jag själv är ju inte i närheten av att vara i mål men det tuffar på rätt bra. Största mothugget jag tycker att jag stött på gällande framtidsplanerna är att folk säger att "lev för dagen, du kan dö imorgon" eller liknande. Däremot är ju chansen i min ålder, 28 år, större att man inte dör imorgon utan det borde vara 50-60 år kvar enligt statistiken.
Däremot anser jag inte att min sparkvot påverkar mitt liv negativt eftersom jag inte vill ha massa prylar varpå jag kan fokusera på att investera i nuläget. Tror mycket ligger i den ständiga konsumtionens religion som verkar råda, kopplat till sociala medier där alla ser ut att vara perfekta, resa konstant, alltid nya grejer osv.
Det hade varit fint om alla bara kunde sluta kommentera andra människors val, så länge de inte är direkt skadliga.
Ja helt rätt. Och är man rädd för att jobba och spara ihop massa pengar och sen dö just innan man ska börja använda pengarna ska man absolut inte jobba till 69. För även utan privat sparande sparar man ju pengar via pensionssystemet varje månad. Och risken att dö vid 69 är mycket högre än att dö vid 50.
Så den som sparar privat och slutar jobba vid 50 eller tidigare löper mycket mindre risk att dö innan pengarna hinner börja användas.
Intressant ämne!
Själv befinner jag mig i en spännande situation. Jag är nu 45 år gammal och började arbeta redan när jag var tjugo. Efter 25 år i löneslaveriet och ett ständigt stressande fick jag för ett år sedan upp blicken för FIRE-rörelsen, och jag började på allvar fundera på att genomföra en tidig nedtrappning av det traditionella arbetslivet.
Mitt sena FIRE-uppvaknande är möjligtvis negativt ur ett sparandeperspektiv, men jag upplever det desto mer positivt ur andra perspektiv. Till exempel har jag redan gjort mitt inom konsumtionsreligionen och känner mig rätt less på den. Dyrare bilar, resor och prylar intresserar mig inte alls längre. Jag spenderar hellre min tid med utövande av min hobby (inom hantverksskrået och den genererar även en del intäker som en ren bonus). Det faktum att jag även har hunnit spara på mig en hyfsad pensionssumma underlättar målsparandet ordentligt.
Jag och min fru planerar att sluta lönearbeta när vi fyller 50, det vill säga om fem år. För att åstadkomma detta lägger vi undan cirka 40-50 TSEK varje månad (sparkvot kring 60%). I vårt fall handlar det snarast om att överbrygga perioden mellan 50-55, eftersom vi vid 55 kan påbörja uttag ur tjänstepensionen - vilken räcker och blir över för våra numera relativt modesta omkostnader. Spännande tider väntar vid horisonten!
Tack för en bra blogg, gillar den verkligen. Det dyker upp många intressanta frågeställningar inom ämnet!
Sparandespurt: Kul att höra din historia!
Det blir rätt komiskt när man på vissa andra håll hör att FIRE är som en sekt där alla är indoktrinerade i att sparande är lösningen på allt och hur vi lider och gnetar. Sen läser man alla historier och ser att vi är ett gäng vettiga människor som helt enkelt hittat ett sätt att både trivas här och nu och spara 50-70% av lönen.
Jag har en nära bekant i 30 års åldern som är singel, har genomsnittlig lön, och sparar pengar varje månad på bankkonto. Problemet är att denne är väldigt impulsiv, och så snart personen fått upp ett kapital så försvinner de snabbt på resor och bankkontot är nere på noll igen.
Det finns inga andra tillgångar i form av bostadsrätt, bil att räkna med.
Jag har försökt få personen att börja investera i fonder och det har varit det absolut effektivaste sättet att få denne att inte röra pengarna. Numera placeras 1000 kr i månaden, som delas upp mellan två index fonder, en svensk och en global.
Personen skulle kunna investera betydligt mer, men jag tycker det är svårt att veta vad som är lagom.
Vad skulle du säga är en rimlig summa för en 30 åring att spara? (Personen har inga FIRE ambitioner..)
Tacksam för hjälp & synpunkter!
10% av nettolönen i ett långsiktigt fondsparande är väl ett rimligt råd för den som kan och vill. Skapar stora pengar på lång sikt om man kan köra på, även om det inte räcker för jättetidig pension.
@anonym, jag tycker din kompis gör rätt. sparar ihop en hög och sedan drar iväg på resa! bra investerade pengar för en singel! Uppmuntra personen i fråga att fortsätta på inslagen bana.
Stort tack för svar både ifrån Miljonär innan 30, och C.
Jag tycker själv att resor är ovärderliga så jag uppmuntrar det till 100% verkligen!!
Samtidigt har jag önskat att personen skulle ha en liten, liten buffert som trygghet, och med 10% av nettolönen i spar så tror jag helt klart att personen kommer kunna få det bästa av två världar!
Intressant läsning om allas tankar där.
Har du även skrivit något om funderingar inför exit?
Tankar om one year more syndrome kanske? Hur väljer man att kasta sig ur arbetslivet som är en stor del av mångas vardag och identitet?
Själv passerade jag 4%reglen nivån i somras och känner lite av one year more syndromet. Fast tycker samtidigt att det just nu till vis del är rationellt att jobba tills Coronaepedemin har försvunnit. Inte för att jag i nuläget har en stor oro över en ny börskrash fast tiderna har en förhöjd risk.
Ja jag bloggade löpande på min gamla blogg www.miljonar.blogspot.se under tex 2016 och 2017 när jag tog beslutet att sluta och hur tankarna gick då. Så det finns nog en del inte minst runt sommaren/hösten 2017 då jag tog steget och sa upp mig (slutade sen vid årsskiftet efter uppsägningstid).