14 Feb, 2019

Kommentarer kring BIMObjects bokslutskommuniké 2019

Till synes en urusel rapport siffermässigt. Tycker det är uppenbart att bolaget ligger långt före själva utvecklingen i branschen, och att de har svårt att kapitalisera på sin modell, både för att kunderna ännu inte ser nyttan, och för att de själva inte kommit på hur de ska tjäna pengar/utnyttja sin position/etc. Men det kommer, gäller bara att BIM fortf är no 1 när det är dags. Tror det är helt rätt att jobba hårt med försäljningen framöver. VD-ordet var bra och det känns som fokus på 2019 är helt rätt. Jag tycker det stinker lite om Stefans avgång, det känns till exempel inte alls som när Fredrik Vester avgick som VD för Paradox, där det vändes till något positivt. Hur som helst är det inget jag kommer lägga någon större vikt i, då jag har företroende för ledningen i övirgt, och den tillförordnade VD:n verkar helt rätt (synd att han inte blir permanent?).

Utöver att siffrorna ser dåliga ut gillar jag inte KPI:erna de lyfter fram i form av framför allt antal nedladdningar. Det är en helt ointressant siffra egentligen. Visserligen en indikation, men egentligen är en nedladdning inte värt ett skvatt. Intressant hade varit att framför allt fått se KPI:er för det återkommande användandet av plattformen. Jag utgår från att de inte visar såna KPI:er för att det inte går särskilt bra ännu. 

Låter kanske som en katastrof, men jag har fortfarande stor tro i bolaget. Tycker fortfarande de gör det mesta rätt och precis som innan tror jag bara det är en fråga om hur lång tid det tar innan de slår igenom. Någon kommer i alla fall slå igenom, det är jag säker på, och BIM har den klart högsta chansen i dagsläget. Förutsätter att aktien slaktas idag med minst 10%, förmodligen runt 15-20 skulle jag gissa, men min tro är fortfarande att det kommer bli en fantastisk investering på lång sikt.

Länk till rapporten: https://mb.cision.com/Main/17629/2740796/991017.pdf

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.