22 May, 2018

Tar in Funcom i portföljen

Ca 2 veckor sen release är nu succén för Funcoms senaste lansering Conan Exiles ett faktum. Förväntningarna var höga, men försäljningen har gått avsevärt mycket bättre och spelet ligger i topp på mängder av marknader och plattformar. Bäst säljer spelet på PC och PS4, men säljer även en del på Xbox. Det är ett av de absolut mest spelade spelen på Steam för tillfället (efter CS:GO, PUBG, mfl enorma titlar). 

Aktien har gått upp, men inte så mkt som den borde med tanke på hur bra spelet sålt nu. Bolaget känns välskött i övrigt men har inte djupdykt ännu. Aktien är hypad i "communityn", men förhoppningsvis gäller inte detta den stora massan och de stora kapitalen ännu. 

Kvartalsrapporten som kommer nu har svåra jämförelsesiffror, och Conan är inte med i Q1, men det vet alla så det är förmodligen till stor del inprisat. Förmodligen nämns något i rapporten kring försäljningen av Conan, vilket kan göra att aktien går upp, men det är förmodligen inprisat till viss del också. Jag tror inte på några större rörelser på rapporten, men jag tror sannolikheten för uppgång är större än det motsatta. I Q2 kommer de riktiga siffrorna. Sen huruvida den går upp på det eller inte vet jag inte, men min gissning är att den går upp på vägen i takt med att folk börjar förstå vilka extrema pengar spelet drar in. 

Detta är ett mer kortsiktigt och spekulativt bet från min sida än vanligt. Jag går sällan in på mindre än 1 års sikt, men är förmodligen inne på ca 3 mån sikt i Funcom. Sen är det mycket möjligt att jag lär mig bolaget och börjar tro på det på längre sikt. Att jag ska vara kvar med 15 % av portföljen långsiktigt känns dock inte helt rimligt (men man vet väl aldrig antar jag). Jag köpte för ca 5 % av portföljen förra veckan på 22 NOK och ökar med ytterligare ca 10 % av portföljen idag på 24 NOK. 

Som vanligt kan ni se min handel exakt och hur portföljen ser ut i realtid, etc på Shareville.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.