9 May, 2023

1 miljard i garanti till aktieägare

Uppdaterad:
9 May, 2023
SBB

SBB har garanterat värdet på D-aktien

Idag nåddes vi av informationen att SBB har garanterat den norska storägaren i bolaget D-aktie en fast summa för bolagets aktier. Aktier som gavs ut till priset 31 kr i samband med köp av norska skolfastigheter av Læringsverkstedet Gruppen AS ska enligt uppgifter i DI vara förknippade med en garanti på samma värde. Totalt äger Læringsverkstedet Gruppen AS 44 miljoner D-aktier i SBB. Givet dagens aktiekurs skulle det motsvara nästan en miljard SEK.

Garanti som övriga atkieägare borde vetat om

Vi anser såklart att denna garanti borde kommunicerats på ett tydligt sätt så alla aktieägare hade informationen om den. Det är ändå betydande belopp. Särskilt när börsvärdet nu är så pass lågt som 12 miljarder. Vi har inte hittat någon information om hur länge eller när denna garanti gäller och även det borde kanske kommunicerats tydligt? Det blir mer och mer tydligt att snacket  om att SBB värnar småsparare mm tycks varit ett spel för gallerierna.

"Blankarna är kriminella"

Kommunikationen från bolaget har varit att blankarna är kriminella men vi kan inte låta bli att tänka tanken om att kanske är det någon annan som är kriminell i ärendet…

Vi hoppas i alla fall att Ilija & co rreder ut situationen om inte annat så för alla småsparares skull.

 

Läs mer om SBB hos Aktiepappa

Krismöte i SBB

SBB Säljer och säljer

SBB fortsätter trixa

Ytterligare en storägare lämnar SBB

SBB:s VD anhållen 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.