11 Jul, 2023

SBB minskar antalet JV:s

Uppdaterad:
24 Jan, 2024
SBB minskar antalet JV:s

Nya tider för SBB

Idag läser vi i Fastighetstidningen om att SBB säger sig vilja minska antalet Joint Ventures (JV). Tidigare ledning har varit väldigt förtjust i just det upplägget och det har både köpts och sålts fastigheter till bolag där SBB ärdelägare. Nya VD:n Leiv Synnes verkar dock ha en ny syn på just den typen av upplägg. Vilket jag tror är bra! De här snåriga ägaruppläggen med JV:s är inget som den professionella marknaden uppskattar och jag skulle bli förvånad om långivare är särskilt förtjusta i dem heller. 

Eftersom det är lite svårare att hitta info om fastigheter som ägs via det här upplägget har vi imte ännu så mycket mer info om dagens försäljning mer än att detrör som pm 115 lägenheter med underliggande värden på 221 miljoner. …vilket låter mycket i Nykvarn… 

Letar vi historistk så ser vi att Nykvarnsbostäder tidigare ägt den aktuella fastigheten och att de sålde den 2014 i paket ihop med en annan fastighet. För 130 miljoner. Trots att fastighetsmarknaden gått upp kraftigt sedan dess tycks siffrorna orimliga givet att den andra fastigheten var en rätt rejäl pjäs.  

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.