1 Jan, 2019

Vad i hela friden gjorde Aktiepappa under 2018 egentligen?!

Har ni också ställt er den frågan? Vi har svaren.

 

 

Januari

 

Vi publicerar ett stort antal inlägg och det här är den månad under året då vi har allra flest läsare faktiskt. De mest lästa inläggen denna månad är de om hur man lyckas med IPO-investeringar. Vi skriver även ett par inlägg om Bitcoin, Icoin och Blockchain.

Februari

 

Vi publicerade vårt näst mest lästa inlägg alla kategorier. Inlägget är förstås det om lyxinvestmentbolaget LVMH. Det blev även en hel del skidåkning då Aktiepappa testade utbudet i flera av Skistars anläggningar. Såväl Vemdalen, Sälen som Trysil besöktes och kvalitetssäkrades.

Mars

 

I mars fick Aktiefamiljen ytterligare en familjemedlem när minstingen kom till världen. En lika om tumlande som lycklig händelse! Vi hann såklart med att blogga lite under månaden också. Castellums bolagsstämma besöktes av en höggravid aktieflickvän. På stämman träffade vi flera blogg- och Twitterkompisar som Att välja lycka, Snackar goja och Dividend hustler.

April

 

Självklart gjorde vår nyblivna familjemedlem att vi skrev ett par inlägg om barn och föräldraskap. Vilket ansvar har man som förälder egentligen? Det här var ett inlägg som engagerade. I inlägget länkar vi till Stefan Thelenius utomordentliga sparkalkylator. Vi lyckade sockså beröra en av höstens stora snackisar redan i paril: Starbreeze. Blir nästan lite tragikomiskt att nu i efterhand sitta och titta på det klippet.

Maj

 

I maj rankas Aktiepappa som nr 7 av Sveriges ekonomibloggar på bloggprotalen vilket är glädjande. Vi har fortfarande lika många besökare men i och med bytet av plattform har vi inte längre någon koppling till den aktuella listan. Detta är kanske en av de få tråkigas bieffekterna av bloggflytten. Mer om flytten kna ni läsa nedan.

Juni

 

Det här var en stillsam månad med semesterfirande och en hel del lugn och ro. Vi skrev trots det ett antal inlägg. Speciellt minnesvärt tycker vi att inlägget om frihet är. Vem är egentligen fri och hur mäter man frihet? Detta har varit ett hett ämne inom bloggvärlden hela året.

Juli

 

Mitt i värmeböljan väljer Aktiepappa att byta plattform för bloggen. Från Googles Blogspot till Tradevenue, vilket är ett tradingcommunity deluxe. Här återfinns några av Sveriges bästa bloggar, nyheter inom finans och trading, bolagsanalyser och mycket mer. Denna flytt var inte helt självklar men såhär i efterhand är vi glada att vi vågade.

Augusti

 

Bloggen Aktiepappa firade 2-årsdag och vi inser hur fort tiden går när man har roligt. Vi vill verkligen passa på att tacka alla nya vänner vi träffat i och med vårt bloggande. Det här har varit en riktigt rolig resa och den har bara börjat!

September

 

Tillsammans med ett antal vänner från bloggen och Twitter; Aktiealbin, Aktiejeppe, Johan Studt, Snackar Goja, Att Välja Lycka träffas vi spontant och äter goda burgare och dricker god Champagne på Champagnebaren i Göteborg.

Oktober

 

Aktiepappa deltar i Investerar-SM (anordnat av NGM) och lyckas med bedriften att vinna avdelningen för Twitterprofiler. Superkul tycker vi då det var en hel del duktiga traders och investerare som ställde upp i Twitterkampen. Bland annat Ekka Lundin, Anna Svahn, Talespin trading, Spara Llokt, Tove Zander, Börsdata (4020), Gottidix, Marcus Hernhag, Mr Talos och Snåljåpen. Vinsten innebar att vi fick skänka 10.000 kr till valfri välgörenhetsorganisation. Vi valde Hjärtebarnsfonden och både vi och Hjärtebarnen tackar NGM för bidraget.

November

 

Dags för roadtripp till Stockholm i finanstwitters anda. Vi startar med ett besök hos supertrevliga Anders Ölwe och hans restaurang Finefood i Hammarby Sjöstad. God mat, grym service och trevligt sällskap i form av Anders, Anders fru och vår vän Perfaitment. Därefter styrde vi kosan mot Östermalm och årsstämma för vårt favoritbolag Svolder. En lika trevlig som familjär stämma som bland annat innehöll ett nytt rekord och ett möte med Aktiespararnas Gunnar Ek. Efter stämman var det dags för lite mer nätverkande och middag med Stockholms bästa pizzor enligt flera av varandra oberoende Twitterexperter (Aktiealbin och Joachim Wenström). Men de goda pizzorna till trots så var det sällskapet som glänste mest denna kväll. Perfaitment, Värderäven, Aktiejeppe, Aktiealbin, Investacus, Oliver och Filip var med och skapade en riktigt trevlig kväll.

December

 

Detta var den månad på året då vi faktiskt hade allra minst tid för såväl blogg som för investeringar. Det berodde mest på att vi under december sålde vår gamla bostad och flyttade till en ny med allt vad det innebär; styling, visningar, kontrakt, renovering, flytt mm. Det blev en hel del att stå i och som ni märkt har det påverkat vårt bloggande en del. Nu är dock alla bitar på plats och vi lovar er ett 2019 fyllt med intressant läsning!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.