15 Jul, 2021

Bunkra

Vi lever idag betydligt dyrare än för några år sedan. Dessutom bor vi inte längre på cykelavstånd till sex olika matbutiker från olika kedjor. Det gör att jag inte längre besöker lika många olika butiker varje vecka på jakt efter de bästa erbjudandena just där. Men när det dyker upp något slår vi så klart till.

Här är några exempel på hur det ser ut hemma hos oss nu.
10 kr styck för 1,5 liter Pepsi Max är ungefär så billigt som det blir. Så då slår man till. Max 2 köp av 4-pack per kund löstes enkelt genom att jag gick in 30 sekunder före min fru och vi inte låtsades känna varandra. Inte så billigt att det är värt en extra tur med bilen och tungt att cykla med dessa. Så vi fick nöja oss med 16 flaskor.


Senapen var inget planerat köp men det visade sig finnas på erbjudande för 6 kr per flaska när vi skulle köpa Pepsin ovan. Ett snabbt överslag gav resultatet att 3 flaskor borde gå ut lagom till de går ut nästa vinter. Perfekt till ärtsoppa som jag äter en gång i veckan och helgskinkan som kommer för 29,90 kr per kg i höst.


Så här är lagerstatusen på sill i vår kylskåp just nu, ett par veckor efter midsommar. Sill är en produkt där det kommer riktigt bra erbjudanden tre gånger varje år. Inför midsommar, jul och påsk. Som alla då förstår är alltså perioden från midsommar till jul den kritiska perioden då den är dubbelt så lång som övriga. Men då jag är den ende i familjen som äter sill så blir det nu ganska lagom med en lunch i veckan fram mot senhösten, sen någon veckas uppehåll inför sillen i jul. Erbjudandena inför högtiderna är snarlika varje år. Oftast 3 för 15 med restriktioner på hur mycket man får köpa. Ibland 2 för 15 utan restriktioner. Ofta samma erbjudande två veckor i rad vilket gör att man får köpa rätt många burkar även när det är begränsning per vecka. Tillsammans med lite potatis, ett par ägg och en morot eller lite ärtor får man en utmärkt lunch för runt 10 kr.

Och som inte ovanstående vore nog. Om bara några månader är det dags för en av årets höjdpunkter. Rotfrukterna för under 5 kr per kg. En årlig tradition lika stark och pålitlig som den billiga sillen. Men innan det är dags för rotfrukterna ska vi fylla frysen med 20-30 liter gratis blåbär från skogen. Det är billigt att leva gott och äta och dricka gott. Även om någon alltid brukar påpeka att Pepsi Max smakar skit och är dyrare än vatten.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.