30 Dec, 2018

Årets Summering del 1, Utdelningar 36298kr

Då var det dags att slutsummera år 2018 där senaste 2-3 månaderna visat mig hur min portfölj kan röra sig med 5 siffriga belopp åt båda hållen. När det gäller utdelningarna för i år nådde jag inte mitt mål och slog inte ens förra årets utdelning. Portföljens utdelningar hamnade till slut på 36298kr. Orsaken till det är tack och lov inte sänkta utdelningar utan det är dels för att jag sålt innehav som Hennes&Mauritz som har hög direktavkastning, insättningar till nya aktier var väldigt lite och hade till och med mindre andel aktier i år än förra året. Nästa år är jag säker på att portföljen slår årets utdelningar.

 

När jag redovisar min utdelning har jag alltid räknat bort min utländska källskatt, det beloppet kommer räknas in när jag väl får dem.

 

Ett annat  mål som jag hade var att hålla mina förvaltningskostnader under 0,25%, det målet uppnådde jag markant. Läs mer om det via länken. Förra året var den siffran uppe i 0,55% och det är väldigt positivt för min del att jag lyckats dra ner kostnaderna.

 

 

2017. 0,55% 
2018. 0,19% kostnad 2537 kr

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.