16 Apr, 2021

Atrium Ljungberg EPRA Yield 4,66%

Ett av mina fastighetsbolag Atrium Ljungberg kom ut med första kvartalsrapporten för året och marknaden mottog rapporten positivt och kursen steg med 4%. Jag brukar följa upp Förvaltningsresultat (EPRA EPS) / Aktiekursen = Förvaltningsyield eller EPRA Yield på de fastighetsbolag som jag äger varje kvartal. Det här nyckeltalet säger oss ingenting om underliggande fastighetsvärdet är dyrt eller billigt, utan ger oss info om intjäningsförmågan. Det är ur förvaltningsresultatet som fastighetsbolagen ger utdelning till sina aktieägare. Exempelvis ger Castellum en utdelning på 56% av förvaltningsresultatet för 2020.
 

För Atrium Ljungberg ser vi att värderingen idag baserat på EPRA EPS / Aktiekurs är 4,66%. EPRA EPS värdet är från dagens kvartalsrapport rullande 12 månader. Det är en värdering på ungefär mellan då det stod som högst vid 2019 Q4 och när det var billigt vid 2020 Q2. 
 


 

Substansvärdet handlas med en rabatt, som jag har markerat med röda tjocka pilen. Från Börskurs upp till Långsiktigt Substansvärde ligger rabatten. En klockren sida som ni bör besöka är Fibindex som bla räknar ut rabatt/premie på många fastighetsbolag.
 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.