23 Jan, 2022

Atrium Ljungberg EPRA Yield 4,76%

Jag äger 3 fastighets aktier i portföljen och brukar värdera dessa utifrån förvaltningsresultat / aktiepriset = "förvaltningsyield" eller EPRA Yield.. Det här nyckeltalet säger oss ingenting om underliggande fastighetsvärdet är dyr eller billig, utan ger oss info om intjäningsförmågan. Det är ur förvaltningsresultatet som fastighetsbolagen ger utdelning till sina aktieägare. Andelen kan skilja sig för varje år och därför är "förvaltningsyielden" bättre mått en Direktavkastningen. För varje kvartal gör jag ett antagande som är markerat med blått och det är ingen avancerad beräkning utan en "chansning".

Idag ligger Atrium Ljungbergs Förvaltnings Yield på 4,76% lite under snittet för 4 senaste kvartalen. Substansrabatten är beräknad utifrån Fbindex

  

 

Mina köp/sälj Atrium Ljungberg

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.