13 Jan, 2019

Börsveckans Utdelningsportfölj Nordea finns med såklart!

Varje år släpper den populära tidningen Börsveckan ut en sammansatt utdelningsportfölj och nu har jag via Twitter fått reda på innehaven som finns med i portföljen. Nordea som jag har tankat på mest av allt finns så klart med där. Nedan har jag listat de aktier som är med;

ABB
Akelius Pref
Bilia
Byggpartner
Coor
Kindred
Nobina
Nordea
SJR
Telenor

Nordea är nu nästan 7% av min portfölj och det innebär att den stigit upp till 5:e största innehav. Jag äger inga andra bankaktier förutom SEB som finns indirekt via Investor. Mina tidigare investeringar har varit lyckade när det gäller Nordea aktien och då har jag försökt göra mina köpa när kursen legat vid P/E talet 10.

Jag har klippt ut några bilder från EFN bankspecial video som släpptes för någon vecka sedan. Se videon i sin helhet om du är intresserad av banksektorn i Sverige.

Nordea ligger nu under P/E = 10 och har ROE = 9,06% estimat 2018 enligt 4-trader.

"Om Riksbanken höjer reporäntan med 100 punkter skulle de svenska bankvinsterna stiga med 11%, där Handelsbanken skulle få mest dragkraf, följt av Swedbank, SEB och Nordea." citeras från Privata Affärer.

 

Direktavkastning

 

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.