20 Oct, 2019

Bygg bästa Utdelningsportföljen, 44479kr utdelning

Under September månad erhöll jag utdelningar från bland annat Castellum och Johnson&Johnson. Det gäller för mig att ha den bästa utdelningsportföljen genom att hela tiden vara exponerad mot aktiemarknaden och ha en välavvägd kombination med företag i olika branscher. Det kommer med automatik sänka volatiliteten och därmed även risken. Genom att fokusera på utdelningstillväxten söker jag hela tiden efter de bästa utdelningsaktierna. Nu har jag en portfölj med redan etablerade företag som redan etsat sig fast i portföljen, men det innebär inte att de är såpass unika att de är utbytbara. Läs mer om Utdelningsaktier och här hos Aktiespararna. Se hela min utdelningsportfölj. 3 enkla nyckeltal som man kan titta på för att hitta de bästa utdelningsaktierna är;

  1. Utdelningstillväxt snitt/år 
  2. Utdelningshöjningar i följd
  3. Utdelningsandel

Nedan illustreras 2 diagram över mina utdelningar. Den första är utdelningar jag fått i år 44479kr, mitt mål och det jag fick förra året. Nedre diagrammet visar min utdelning rullande 12 månader i snitt/månad, som nu ligger på 4047kr.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.