1 Dec, 2021

Dessa aktier hamnade i årets Magic Momentum

1 December och dags att allokera om i Magic Momentum portföljen, som jag haft i ett år hos Nordnet nu. Resultatet för första året slutade på 31% och portföljen går att följa hos Shareville.

 

 

  • Vad innebär Magic Formula Momentum strategin?

Magic Formula bygger på 2 nyckeltal som bolagen rankas efter. De bolag som hamnar högst upp köper man.


Return on Capital (ROC) = EBIT / Investerad Kapital
Enkelt förklarat så visar nyckeltalet hur väl bolaget ger avkastning på återinvesterad vinst (lönsamheten). Här finns det jättemånga bolag som har grymma siffror exempelvis Fortnox, men det hjälper inte med att ha höga siffror på ett av nyckeltalen utan det är kombinationen av båda talen som räknas.
 

Earning Yield (EY) = EBIT / Enterprise Value.
Visar värdering av aktien. Enterprise Value = Börsvärdet + Nettoskuldsättningen. Ju högre aktiekursen blir desto högre kommer Enterprise Value att vara och det kommer resultera i att vi får ett lägre Earning Yield. 

I Momentum strategin läggs det på en parameter som tittar på hur mycket aktiekursen stigit i förhållande till index. De som ligger över index hamnar högt upp på listan.
 

 

 

Vilka aktier ingår idag i Magic Formula Momentum strategin?

Lundin Energy
Africa Oil
Ferronordic
Byggmax
JM
Är de 5 högst rankade enligt Börsdata som jag köpt in i portföljen.
 

Läs mer om Magic Formula och se föregående års portfölj.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.