29 Jul, 2018

Eget Kapital och min soliditet 52,3%

 

Sedan 2012 har jag då och då med jämna mellanrum dokumenterat mina totala tillgångar, skulder och Eget Kapital. Det är väldigt spännande att titta tillbaks på diagrammet och se vilken utveckling som skett under dessa år. Från 2012 tills nu har mitt Eget Kapital vuxit med 5,8 ggr och det är främst tack vare mina lägenhetsköp. Den gröna linjen nedan är mitt Eget Kapital som räknas ut via alla Tillgångar -  alla Skulder. Den blåa är Tillgångar och den röda Skulder. De raka linjerna beror på att jag inte uppdaterat diagrammet så ofta.

 

 

Inom tillgångar finns Bostadsrätten, PPM och Tjänstepensions portföljerna inräknade. Dessa är räknat efter skatt och det gäller även lägenhetens vinstskatt. Ni ser på diagrammet att lägenheten är hela 60,4% av mina tillgångar.

 

Min soliditet förbättras för varje månad då jag amorterar både på bostadslånet och csn-lånet. Nu ligger min Soliditet på 52,3% och senast jag skrev ett liknande inlägg låg det på 51,3% Mars i år.

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.