15 Apr, 2018

Enbridge Inc Fund Yield 8,09%

 

 

Jag har investerat en del i Enbridge Income Fund som är ett Kanadensisk månadsutdelande bolag inom Energisektorn, som är mitt 6:e största innehav med en andel på 5,4%.

 

Jag känner mig trygg med innehavet och det är ingen kursraket precis. Bolaget har idag en Yield på 8,09% och med det här inlägget vill jag belysa hur en valutakursförändring mot Svenska kronan kan påverka värdet av ett innehav.

På bilden ovan kan man se mina köp som är jämt fördelade och jag bör egentligen ligga på minus resultat, men just nu ligger på plus 0,45% exklusive utdelningar som jag fått under snart ett helt år, 1284 kr.

Med andra ord spelar valutan stor roll när du handlar utländska innehav och senaste månaden har Dollarn, Euro, NOK och DKK mm stigit. I dagsläget kommer jag inte att öka innehavet utan behåller det så länge. Om även Enbridge stiger kan jag tänka mig att sälja innehavet.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.