6 Sep, 2019

Jakt efter hyreslägenhet, ombildas till bostadsrätt

Jag gick igenom bloggen och läste lite äldre inlägg. 2015 skrev jag om min lägenhet som jag hade köpt då. Det hade stigit med 51% och jag spekulerade om man skulle sälja lägenheten och köra all in på börsen. Det är så klart inget jag skulle vågat göra, men ändå intressant att bara nämna och se hur det utvecklats sen dess. Då hade min lägenhet på 1år stigit med hela 51% till 3,4 miljoner kr och nuvarande värdet ligger på 3,6 miljoner kr. Så om jag hade sålt lägenheten och kört all in på börsen så skulle avkastningen varit desto större.

 

 

Lite grann om min boende situation för tillfället är att jag behöver en ny större lägenhet och funderar på att klippa en nyproducerad bostadsrätt, men har ett annat "side track" plan samtidigt. Jag har stått i bostadskö under 19 år och har fått nys om att en ombildning av hyreslägenheter till bostadsrättsförening är på gång. Om det blir så att det kommer upp en 3:a i det området kommer jag sälja min lägenhet och flytta dit till hyreslägenheten och köpa den som bostadsrätt. Jag är ganska säker på att det blir en Brf och frågan är bara att hoppas på att det dyker upp en lägenhet där. För någon vecka sen fanns det en 2:a som jag skulle ha kunnat få.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.