10 Apr, 2021

Köpt Novo Nordisk och Embracer. Kassan nu 17,7%

Börsen fortsätter att stiga och även den här veckan steg den ganska ordentligt. Blev slagen av index även den här veckan och för helåret så är jag efter med 7 procentenheter, men trots det har jag bättre avkastning än index om vi tittar på grafen från 1 Januari 2020. Börsen tuffar på och stiger, men nya pengar sätts inte in i aktieportföljerna utan det går till min ränteportfölj som jag ser som min kassa. Veckans köp finansierades av utdelningar som jag fått tidigare och det köptes in Novo Nordisk plus Embracer som är dominanta innehav i fonden TIN Ny Teknik. En bra fond som jag brukar checka av innehaven hos.

Kassan har minskat till 17,7%, resultatet av att aktieportföljerna stigit. Sharpekvoten håller sig på höga 2,95 som jag tycker är riktigt bra och Standardavvikelsen är 17,4%.

 

Den vanliga portföljen har jag hos Avanza (ovan graf) och Magic Formula portföljerna finns hos Nordnet.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.